Stappen naar een beter gehoor

Technische oplossingen: tinnitus naar de achtergrond dringen

Moderne technologie kan helpen tinnitus te onderdrukken. Het basisprincipe is akoestische stimulatie. Dit betekent dat u uw brein in staat stelt om te horen en daardoor meer gericht bent op geluiden van buitenaf dan op tinnitus.

Hoortoestellen

Het dragen van hoortoestellen verbetert vaak het gehoor en vermindert tinnitus. Omdat u beter kunt horen, is het voor u gemakkelijker om ook tinnitus te negeren. Hoortoestellen versterken omgevingsgeluiden en geven dit door naar het oor. Hierdoor kunnen dragers zich beter richten op de geluiden om hun heen. Omdat de aandacht wordt verlegd naar prettige hoorervaringen, heeft de drager minder last van tinnitus. Zodra het hoortoestel is ingeschakeld horen in veel gevallen de dragers van de hoortoestellen de tinnitus in het geheel niet of nauwelijks.

Ruisonderdrukkers (noisers)

Noisers zijn bedoeld voor mensen zonder gehoorverlies. Ze zien er uit als hoortoestellen, maar versterken de geluiden in de omgeving niet. Ze zorgen voor een zacht gemurmel dat de aandacht van de patiënt van de tinnitus afleidt. Noisers bieden in het algemeen aanzienlijke verlichting bij tinnitus.

Gecombineerde tinnitus-apparaten

Omdat hoortoestellen alleen omgevingsgeluiden kunnen versterken, zijn ze in stille omgevingen vaak van weinig therapeutisch nut tegen tinnitus. Op dat soort momenten kan een hoortoestel met een noiser-functie van pas komen. In zulke situaties kan de noiser een zacht gemurmel te horen geven, dat de aandacht van de patiënt van de tinnitus afleidt. Siemens-hoortoestellen hebben verschillende hoorprogramma’s die met één druk op de knop kunnen worden geselecteerd: alleen hoortoestel , alleen noiser, of een combinatie van beide.

De tinnitus-functie in detail:

  • Aparte generator van het noiser-signaal
  • Vier voorgeprogrammeerde therapeutische signalen: witte ruis, roze ruis, spraakgeluid en hogetonengeluid.
  • Individueel fijnafstemming van noiser-programma voor maximaal 20 banden.
  • Drie bedrijfsmodi: alleen microfoonsignaal, alleen tinnitus noiser-functie, combinatie.

Siemens hearing instruments with tinnitus function: